perjantai 20. kesäkuuta 2014

Brooklyn, NY

Torstaina "Brooklyn" oli päivän sana. Kaupunginosa Manhattanin itäpuolella, toispuol' jokea. Aamu alkoi tuttuun tapaan hotellin vastapäisen baagelimestan sämpylöillä. Halpaa ja hyvää, just the way I like it! Matkalla metrolle otimme lisäksi hyppykupit kahvia 24th Streetin kohdalta trendikkäästä kuppilasta (jonka nimeä en nyt muista, mutta logossa silmälasipäinen ukkeli). Take away-sumpitkin olivat näyttäviä:


6-metrolla menimme Bleeker Streetille, josta vaihdoimme M-linjalle. Parin pysähdyksen päässä oli Hewes Streetin stoppi, jolla jäimme. Brooklyn, tuo hipster-pyhättö, oli vielä melko hiljainen niin aikaisin päivällä. Kohteenamme oli Jutan kavereiden hehkuttama "Barcade"-pelihalli/baari Union Streetillä ja etenimme siihen suuntaan hitaasti maisemiin tutustuen:




Barcaden ovelle päästyämme törmäsimme ongelmaan: ovet aukeavat vasta klo 4pm!! Meillä oli siis reilu neljä tuntia aikaa tapettavana, eikä mitään ihmeempiä suunnitelmia. Onneksemme tien toisella puolella oli todella viihtyisä West Cafe, josta otimme oluet ja siirryimme kahvilan takapihan terassille seuraamaan Brooklynin ihmisvilinää. West Cafesta löytyi myös ilmainen WiFi, jolla on outo vaikutus seurueessamme: kaikki hiljenee hetkeksi. Elli ja Jutta tsekkaa itsensä mestoille Foursquaressa kilpaa ja kaikki surffailevat läpi Suomen tuoreimmat kuulumiset.



Noin tuntia myöhemmin päätimme jalkautua ja käydä vielä viimeisillä Nyki-ostoksilla sekä hotellilla ennen Barcaden avautumista. Hyppäsimme takaisin metroon ja suuntasimme Broadwaylle, Manhattanin eteläpuolelle. Siellä ratsasimme muutaman puljun ja teimme joitakin tuikitärkeitä vaatehankintoja. Nälkä alkoi kurnimaan, joten nyt oli vihdoin aika mennä tsekkaamaan se paljon puhuttu Shake Shack! Kello lähenteli neljää, kun pääsimme hotellille jättämään ostoskassit ja suuntasimme Madison Square Parkkiin burgerin kuvat silmillä. Taas meitä odotti yllätys: joku massiministeri oli ostanut koko Shake Shackin loppupäiväksi itselleen/seurueelleen. Ravintolan henkilökunta istui puiston penkeillä joojoilemassa ja ravintola ammotti tyhjyyttään. Taviksien mahojen kurina kuului puistossa, kun Shake Shackin terassille viriteltiin äänentoistolaitteita jotain parempaa väkeä varten. Meillä ei ollut aikaa jäädä tätä suremaan vaan marssimme siltä seisomalta second best-vaihtoehtoon nurkan taa: Schnitchers (tjsp). Burgeri: 4/5, ranet: 4/5, shake: 5/5! Tai "oeky" [öky], kuten Janne asian ilmaisi. Taas oli kropassa polttoainetta ja lähdimme metrolla takaisin Brooklyniin.

Barcade oli auki ja heti sai huomata paikan olevan hehkutuksien arvoinen. Tunnelma oli autenttinen, tätä kasari-/ysäriteinit osaavat arvostaa. Nappasimme mieleiset oluttörpöt laajasta valikoimasta ja kaivoimme taskuista kaikki 25c kolikot. Let the games begin!!





Aika kului nopeasti pelejä pelaillessa ja välillä pöydän äärellä istuskellessa. Kylmis oli kuitenkin se, että seuraavana aamuna meidän oli oltava JFK:n lentokentällä jo viiden aikoihin, joten lähdimme hotellin suuntaan riittävän aikaisin. Brooklyn oli parhaimmillaan auringon laskiessa.




Paluumatkalla metron ylittäessä jokea sen ikkunoista oli mahdollisuus bongata vielä vapauden patsas -check-! Kaiken kaikkiaan New York teki allekirjoittaneeseen suuren vaikutuksen. Ihmiset olivat mukavia, tekemistä riitti (ihan jokaiselle löytyy takuuvarmasti aivan kaikkea) ja kaikki on vaan niin pirun suurta. Kaupunki tuntui lisäksi jollain tapaa tutulta ja kotoisalta. Johtunee siitä, kun sitä on kuitenkin katsonut Nykissä kuvattuja leffoja ja sarjoja koko pienen ikänsä. Paikka oli juuri sellainen, kuin sen on ruudussa tottunut näkemään. Tänne palataan varmasti vielä uudestaan!

Next stop: Chicago! Siitä lisää myöhemmin.

/Tommi













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti